Hur är ditt vatten?

(Inlägg i samarbete med Callidus)

Något som jag länge funderat på är hur olika vatten kan smaka beroende på var någonstans i Sverige du är. Vattnet man dricker i t.ex. Stockholm kan skilja sig enormt mycket från det du dricker i exempelvis Skåne. Men trots att vattnet kan smaka olika så är det ändå viktigt att vattnet är okej och går att dricka. Så hur vet man då det? Jo med hjälp av Callidus kan man beställa hem ett analyspaket där man kan testa sitt vatten för att sedan skicka in det för analys hos dem.


Vilka är då Callidus?

Jo, Callidus är proffs på vattenrening och ser till så att vattnet är gott och drickbart. Det är ju viktigt att vattnet inte innehåller för höga halter av radon, järn och kalk för att det ska gå att dricka. Callidus tillverkar dessutom keramiska filter till dina kranar som reducerar dålig lukt, bakterier, tungmetaller, läkemedelsrester och mikroplaster. Det spelar heller ingen roll var i huset du behöver filtret utan det fungerar på de flesta kranar i exempelvis köket, i stugan eller t.o.m. i husvagnen.

Men tillbaka till vattenanalysen. För det är det första man bör göra för att se om vattnet är okej. Analyspaketet man beställer hem innehåller en provflaska och instruktioner hur man mäter vattnet. Därefter skickar man in flaskan med vattnet på analys och det tar normalt 10 arbetsdagar att få provsvaret.

Analysen görs i ett laboratorium; SYNLAB (Alcontrol) som Callidus samarbetar med och resultatet är därav väldigt tillförlitligt. Callidus får dessutom veta hur resultatet blev och kan kostnadsfritt hjälpa dig att tolka svaret och fråga hur man t.e.x löser sina vattenproblem.
Så även om du varje dag dricker vatten och inte tänker så mycket på vad det verkligen innehåller kan det vara riktigt många skumma grejer som det faktiskt innehåller. Radongashalter, bakterier och andra metallhalter är bara något av det som finns i vattnet och dessa får inte vara för höga då det inte är bra för dig och din hälsa!

Jag funderar starkt på att beställa hem ett trygghetspaket för en vattenanalys från Callidus för att själv testa hur bra mitt vatten verkligen är.