Så här tar du ditt körkort på första försöket

(Inlägg i samarbete med KörkortSkolan)

Jag minns känslan när man gick in genom dörrarna på Trafikverket för att skriva teoriprovet som alltid krävs för att få sitt körkort. Att man var nervös var ett faktum och det tror jag nog mer eller mindre alla är som skriver upp - iallafall om man tar det seriöst och verkligen vill ha ett körkort.

Jag minns också extra mycket när jag gick ut från rummet med mitt resultat i handen där det stod att jag hade klarat provet och att jag bara hade 3 fel - långt över godkänt! Det kändes så kul och det gav mig verkligen en boost till att senare klara uppkörningen - även det på första försöket.

Jag är glad att jag satte allt på första och mycket berodde på att jag övade, övade och övade extremt mycket innan jag gjorde proven. Jag läste teoriböckerna, men framförallt gjorde jag online quiz i surfplattan för att kolla hur mycket jag faktiskt kunde. Det finns flera olika hemsidor till att kolla detta men en av dem är KörkortSkolans hemsida: https://www.korkortskolan.se/

På KörkortSkolan finns det teoriprov, körkortsboken online samt videolektioner och är en väldigt användbar hemsida när du ska ta ditt körkort. Minns att vissa av de körkortsfrågor jag fick var lite luriga men på KörkortSkolan kan du bli förberedd på teoriprovet med liknande teorifrågor.

På KörkortSkolan kan du dessutom öva och läsa på flera olika språk utöver svenska - vilket är oerhört bra!

Tvekar du på om du ens ska ta ett körkort? Jag tycker verkligen att det är bra att ta körkort - framförallt eftersom du aldrig vet när du kan komma att behöva det. Även om du bor i en storstad med smidig kollektivtrafik så är det bra att ha ett B-körkort som gäller för alla typer av bilar.

Mitt allra bästa tips till er är att verkligen öva innan du skriver och kör upp. När du känner dig redo - öva lite till och kör så mycket du kan. Jag kommer ihåg att jag satt även på Julafton och Nyårsafton (körde upp i början av januari för några år sedan) och övade teori. Hårt arbete lönade sig alltså då jag satte allt på första försöket, tack vare mycket bra teoristudier.